Mooie bespreking

In 'De Stentor', 'Het Brabants Dagblad' en andere regionale kranten stond een bespreking van APRIL IS DE WREEDSTE MAAND, waar ik heel blij mee ben. De recensie is geschreven door Rob Krabben.

Rindert Kromhout is niet bang voor Virginia Woolf

Een citaat:
'Kromhout levert een opmerkelijke prestatie. Hij vertelt zijn verhaal in de stijl van Virginia Woolf: de structuur is verbrokkeld. Om chronologie te doorgronden, moet je je hoofd er goed bij houden.
De karakterontwikkeling van de hoofdpersonen stopt nergens en psychologie speelt op de voor- en achtergrond een belangrijke rol. Genoeg dus om de gemiddelde lezer al bij voorbaat af te schrikken.
Maar Kromhout is een meesterverteller die zijn lezers bij de strot grijpt en niet meer loslaat. Wie begint aan dit boek haalt vanzelf het einde. Niet moeiteloos, maar wel voldaan.
April is de wreedste maand is een verhaal als een glas-in-loodraam. Binnen het grote kader passen allemaal afzonderlijke verhalen. Ieder met hun eigen kleur, maar samen goed voor een schitterend geheel.'

Geweldig dat een recensent niet alleen laat merken dat hij APRIL IS DE WREEDSTE MAAND zorgvuldig heeft gelezen, maar ook dat hij er blijk van geeft helemaal te hebben begrepen hoe ik het boek heb bedoeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.